'Over de ziel' - herfst 2015


We spreken er zo makkelijk over in de kring van de gemeente, onze 'ziel'. maar wat bedoelen we met dat woord? Is het een 'ding' dat in ons lichaam aanwijsbaar is? Is het 'iets' dat voortleeft na onze dood? Het woord vraagt om bezinning en gesprek. In de herfst van 2015 organiseerden wij  een serie huiskamerbijeenkomsten  met als onderwerp 'de ziel'. 

 

Wilt u verder lezen over ‘de ziel’

“Lila” van Marilynne Robinson is een roman waarover we in de herfst zullen doorpraten in een ‘ronde tafelgesprek’. Het boek verscheen eind 2014 en in vertaling dit jaar. Mooi ‘leesvoer’ voor de vakantieperiode!

Zeer toegankelijk rond het thema ‘de ziel’ is het boek van Bert Keizer uit 2012: “Waar blijft de ziel?” Keizer gaat met de hem eigen humor en nuchterheid het gesprek aan met breinwetenschappers als Dick Swaab en Victor Lamme.

Wie meer studieus met het onderwerp bezig wil zijn kan terecht bij de filosofen Renée van Riessen in haar boek “De ziel opnieuw” (Oratio, 2013), en bij Gerard Visser met “Niets cadeau. Een filosofisch essay over de ziel” (2009).

Bloemen illustratie
Illustratie

Kerkdiensten

Agenda

Actueel

Over ons

Kerkblad 'Onderweg'

Doen

Contact
RSS Feed

powered by Mahieu