Meedoen aan de collecte zonder contant geld


Vanaf zondag 7 juli is het mogelijk om op een nieuwe manier deel te nemen aan de collecte tijdens de dienst. Dan starten we met de Givt-app en kunt u naast contant geld ook met uw smartphone geven. Het gebruik ervan is heel eenvoudig. Hieronder leest u hoe het werkt.

Steeds minder contant geld

De Givt-app biedt een oplossing voor mensen die geen kleingeld bij zich hebben als ze naar de kerk gaan. Contant geld is immers lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkelingen zijn niet meer tegen te houden, maar hebben wel tot gevolg dat het moeilijker is om mee te doen met de collecte tijdens de dienst.

Wat moet u doen?

Als u gebruik wilt maken van de nieuwe manier van collecteren heeft u de Givt-app nodig. Deze app vindt u door in de App Store of op Google Play naar Givt te zoeken. Of ga naar www.givtapp.net/download om de Givt-app te installeren. U kunt na het downloaden direct uw e-mailadres invoeren en beginnen met geven. U kunt op een later moment uw verdere registratie afronden. De Givt-app is zo ontworpen dat u gemakkelijk door dit proces wordt geleid.

De Givt-app gebruiken

Het gebruik van de Givt-app is makkelijk en eenvoudig. In de collectezakken zit een zendertje dat uw gift registreert. U opent de app, selecteert het bedrag en haalt uw telefoon langs de collectezak of -mand. Ook is het mogelijk om te geven door het scannen van een (Givt-)- QR-code of, wanneer u thuis op de bank zit, door uw doel te selecteren uit een lijst in de app. Het systeem is zo gemaakt dat er geen internetverbinding nodig is tijdens het geven.

Net als bij contant geld blijft de gever anoniem, zodat de penningmeester niet kan zien hoeveel iemand heeft gegeven. Een ander voordeel van geven met Givt is dat iedere gebruiker elk jaar in de app een overzicht kan opvragen van al zijn giften aan ANBI-geregistreerde organisaties. Dit overzicht wordt bij de belastingaangifte door de belastingdienst geaccepteerd. 

Contant doneren kan nog steeds

De Givt-app zal gebruikt worden naast de gewone manier van collecteren. Doneren met contant geld kan nog steeds en zal altijd mogelijk blijven.

 

 

Bloemen illustratie
Illustratie

Vanaf zondag 7 juli is het mogelijk om op een nieuwe manier deel te nemen aan de collecte tijdens de dienst. Dan starten we met de Givt-app en kunt u naast contant geld ook met uw smartphone geven.

Het gebruik ervan is heel eenvoudig. Klik verder om te lezen hoe het werkt.

Kerkdiensten

Agenda

Actueel

Over ons

Kerkblad 'Onderweg'

Doen

Contact
RSS Feed

powered by Mahieu