Lezing 'Bezield bestaan' op 15 november


‘Bezield bestaan’ – Stephan van Erp    Oecumenische lezingenreeks: ‘Hoe zullen wij dan leven?’

Dinsdag 15 november 20.00 – 22.00u Duinzichtkerk van Hogenhoucklaan 89, Den Haag 
Opgave niet verplicht en vrije gift.

Het christendom kent een lange traditie. Maar hoe spreekt die eeuwenoude traditie tot mensen van vandaag? Gaat daar bezieling van uit? En hoe dan? Heeft wat ons is overgeleverd zeggingskracht voor moderne mensen als het gaat om ‘hoe te leven’?

Onder de titel ‘Hoe zullen wij dan leven? Christelijke traditie voor mensen van nu’  geven in het seizoen 2018/2019 vier sprekers hun visie op deze vragen. Op 15 november zal Stephan van Erp zijn visie geven en daarbij met name refereren aan het leven van de Amerikaanse journaliste en sociaal activiste Dorothy Day. Zij leefde aanvankelijk als bohemien maar werd na haar bekering tot katholiek de sleutelfiguur in de Catholic Workers Movenment en een invloedrijk politiek figuur in de VS.

Dr. Stephan van Erp is rooms-katholiek theoloog en filosoof, en als hoofddocent systematische theologie verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Organisatie: De Protestantse wijkgemeenten ‘Christus Triumfatorkerk’ en ‘Duinzichtkerk’ en  ‘De Zinnen, katholiek netwerk voor inspiratie en dialoog’.

Bloemen illustratie
Illustratie

Onder de titel ‘Hoe zullen wij dan leven? Christelijke traditie voor mensen van nu’  geven in het seizoen 2018/2019 vier sprekers hun visie op deze vragen. Op 15 november zal Stephan van Erp zijn visie geven en daarbij met name refereren aan het leven van de Amerikaanse journaliste en sociaal activiste Dorothy Day.

Kerkdiensten

Agenda

Actueel

Over ons

Kerkblad 'Onderweg'

Doen

Contact
RSS Feed

powered by Mahieu