Help Sulawesi


Help Sulawesi

De aardbevingen en de tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi (voorheen Celebes) hebben  meer dan tweeduizend mensen het leven gekost. De verwachting is dat het dodental nog zal stijgen. Duizenden zijn vermist en velen zijn dakloos geworden. Lokale christelijke hulporganisaties zijn met steun van Kerk in Actie bezig met het verlenen van noodhulp.

Veel slachtoffers in Palu en Donggala
In de stad Palu, met zeker 350.000 inwoners, was een strandfestival aan de gang toen de aardbeving plaatsvond. Een tsunami met een golf van twee meter hoog raasde over het land.

Kerk in actie biedt hulp aan slachtoffers
Lokale partners van Kerk in Actie zijn er om hulp te bieden. Samen met de Indonesische overheid brengen ze de situatie in kaart en proberen ze de communicatie op gang te brengen. Er is een grote behoefte aan voedsel, drinkwater, schuilplaatsen en medische ondersteuning.

Update van begin oktober
Het rampgebied blijkt groter dan gedacht. Palu en Donggala zijn moeilijk bereikbaar. Wegen zijn afgesloten, veel gebouwen en stroomvoorzieningen zijn beschadigd. Dat maakt communicatie met het gebied lastig. Lokale kerken en hulpverleners nemen daarom de noodhulp op zich. Alle kerken in Palu zijn open voor de opvang van vluchtelingen en daklozen.

Help ook mee!
Op 10 oktober was er een nationale actiedag voor Sulawesi. Een gedeelte van deze opbrengst komt ook bij Kerk in Actie terecht. Bent u er op 10 oktober niet aan toegekomen om geld over te maken op giro 555, help dan de kerk ter plekke rechtstreeks en maak uw bijdrage over op rekening NL 89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. ‘noodhulp Sulawesi’ of doneer online. Op zondag 21 oktober wordt er in de Duinzichtkerk een extra collecte gehouden voor Sulawesi. De Protestantse Diaconie Den Haag heeft besloten de opbrengst van collecten voor de slachtoffers van de ramp op Sulawesi te verdubbelen.

Alvast hartelijk dank,

De wijkdiaconie/ ZWO

De foto hiernaast is overgenomen van de website van Kerk in Actie: https://www.kerkinactie.nl/actueel/2018/tsunami-en-aardbevingen-zorgen-voor-veel-slachtoffers-in-indonesie 

Bloemen illustratie
Illustratie

Kerkdiensten

Agenda

Actueel

Over ons

Kerkblad 'Onderweg'

Doen

Contact
RSS Feed

powered by Mahieu