Een vluchteling ontmoeten?


Er wordt veel gepraat over vluchtelingen, maar heeft u er wel eens eentje ontmoet? Heeft u wel eens een gesprek gevoerd met een vluchteling? Zo ja, wat was uw ervaring?

Hieronder drie reacties van Hagenaars die voor het eerst een vluchteling thuis hebben ontvangen. Zij doen mee aan het project ‘Gast aan Tafel’.

  • “S. is in korte tijd een super waardevolle vriendin geworden. Door dit contact zijn mijn hart en mijn ogen opnieuw geopend. Niet alleen ben ik er bewuster door geworden, maar ook mijn vrienden die S. ontmoeten openen hun hart en ogen....
  • “Goed initiatief! Laten wij Nederlanders alsjeblieft de kans krijgen deze nieuwkomers te ontmoeten. Contact maken is moeilijk genoeg.”
  • “Fijn van dichtbij te horen hoe het verhaal van de vluchtelingen is, hun reis, hier in Nederland, het zijn heel gewone mensen. Het zijn echt schatten van mensen.”

Het project Gast aan Tafel rust op drie pijlers:

  • Gelijkwaardigheid – iedere maand een gezamenlijke maaltijd, de eerste bij het gastgezin, de tweede bij de nieuwkomer en daarna om en om.
  • Duurzame relatie – zes maaltijden gedurende een half jaar biedt de mogelijkheid om elkaar echt te leren kennen. De maaltijden zijn een soort van minimum menu. Daarnaast kan men samen naar de film of naar een museum, een wandeling of fietstocht maken of samen shoppen.
  • Laagdrempelig – een gastgezin en een nieuwkomer (en gezin) worden gekoppeld en vervolgens bepalen ze samen wat ze wanneer gaan doen.

Interesse om mee te doen?

U kunt u direct opgeven via de website www.gastaantafel.nl

U kunt ook meer informatie vragen bij:

michielhardon@hotmail.com, voorzitter Gast aan Tafel

l.geerts@gastaantafel.nl Secretaris Gast aan Tafel

Bloemen illustratie
Illustratie

Er wordt veel gepraat over vluchtelingen, maar heeft u er wel eens eentje ontmoet? Heeft u wel eens een gesprek gevoerd met een vluchteling? Zo ja, wat was uw ervaring?

Kerkdiensten

Agenda

Actueel

Over ons

Kerkblad 'Onderweg'

Doen

Contact
RSS Feed

powered by Mahieu