Woorden van geloof, veertigdagenkalender 2017


'Mezquita' betekent 'moskee'. In de Middeleeuwen was Spanje een ontmoetingsplek van verschillende culturen en religies. Joden, moslims en christenen leefden er samen onder islamitisch of christelijk gezag. Er werd aan de rand van Europa 'geoefend' met wat wij nu een multiculturele of multireligieuze samenleving noemen. De 'Mezquita' is de stille getuige van die oude geschiedenis, door de intrigerende mengelmoes van zowel moorse als christelijke invloeden en bouwstijlen. Een kathedraal die 'moskee' heet.

De lichtval in de 'Mezquita' geven wij u graag mee in deze nieuwe veertigdagenkalender. Voor iedere dag, vanaf Aswoensdag op 1 maart 2017, is er een tekst, tot aan het Paasfeest dat wij vieren als het licht van Christus. Wij danken iedereen heel hartelijk voor het insturen van hun foto's en teksten, waardoor de kalender weer mogelijk werd.

De bijdragen zijn zo divers als wij mensen zijn. Maar voor de inzenders vertellen zij steeds iets van dat Paaslicht. En misschien dat er af en toe door een tekstje, of een beeld, nieuw licht valt op uw leven. Een beetje zoals dat licht van boven schijnt in die bijzondere 'moskee-kathedraal'.

ds Corrie van Duinen
Anne-Helene Borgts-Kooijmans

Bloemen illustratie
Illustratie

Teksten en foto's ingestuurd door gemeenteleden rond Duinzichtkerk en Christus Triumfatorkerk vormen de inhoud van het boekje. Vanaf Aswoensdag, 1 maart, is er voor iedere dag een tekst. Samen gaan wij zo 'op weg naar Pasen'.
Het boekje is voor € 2,- beschikbaar in onze kerken.

Voorwoord: "Op een prachtige manier valt het licht door de hoge ramen van 'de Mezquita', de kathedraal in de Spaanse stad Cordóba. De foto op de omslag laat dat goed zien......
.

Kerkdiensten

Agenda

Actueel

Over ons

Kerkblad 'Onderweg'

Doen

Contact
RSS Feed

powered by Mahieu